لزوم انجام تستهای غربالگری و سلامت جنین در سه ماهه نخست و دوم بارداری از تاکیدات کادر درمانی است اما گران بودن این تستها یکی از دغدغههایی است که مادران و پدران با آن دست به گریبان هستند چراکه معمولاً این آزمایشها بدون پوشش مناسب بیمهای هستند.
به گزارش مازند نگاه، داشتن فرزند سالم همیشه یکی از دغدغههای بزرگ و مهم پدران و مادران است و این امر با توجه به افزایش سن، بیشتر هم خواهد شد.
ماشینی شدن، توسعه غذاهای فست فودی و ناهنجاریهای اجتماعی و البته ژنتیک، از مهمترین عواملی هستند که میتوانند بر روی سلامت جنین تأثیرگذار باشند و یا خدای نکرده سلامتی فرزندانمان را به چالش بکشند.
امروزه روشهای نوین پزشکی قبل، هنگام و بعد از بارداری به مادران کمک میکند تا با خیال راحتتری دوران بارداری خود را سپری کنند و فرزندی سالم بهدنیا بیاورند.
یکی از روشهای مهم که همه مادران در گام نخست باید آن را انجام دهند آزمایشات غربالگری و سلامت جنین است که میتواند بیماریها و ناهنجاریهای احتمالی را تا حدودی مشخص کند.
گرچه بررسیهای ناهنجاریهای کروموزومی بر روی جنین در طول بارداری فقط احتمال است ولی تا حدود زیادی پزشک را از حال و هوای جنین در رحم را آشکار خواهد کرد.
تستهای غربالگری، مجموعهای از بررسیهای سونوگرافی و آزمایشاتی است که در دوران بارداری در زمانهای معین برای تشخیص ناهنجاریهای جنین انجام میشود و حاصل این غربالگریها احتمال ابتلای جنین به سندرومهای ژنتیکی شایع مانند سندروم داون (تریزومی ۲۱)، سندروم ادوارد (تریزومی ۱۸) و سندروم پاتو (تریزومی ۱۳) را بررسی میکند.
باتوجه به دغدغه مادران امروز نسبت به انجام غربالگری و انجام آزمایشات در دوران بارداری بهویژه در سه ماهه نخست بارداری که دوران طلایی مادر و جنین محسوب میشود به سراغ کارشناس مامایی رفتیم تا در این باره توضیحاتی دهد.