پژوهشگر دانشگاه نوشیروانی بابل گفت: اولین سامانه اسکن لیزری سه بعدی جهت آشکار سازی جریانات آغشته به فلئورسنت در کشور با همکاری شرکت دانش بنیان پرتونگار تجهیز امین ساخته و در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل رونمایی شد.
به گزارش مازند نگاه،عزیر عابسی با بیان این که کشور ایران در محدوده بسیار خشکی از جهان قرار گرفته است اظهار کرد: دسترسی به دریا در شمال و جنوب کشور مزایای فراوان اقتصادی و سیاسی اعم از توسعه تجارت و تامین امنیت به همراه داشته است.
وی با بیان این که در سال های اخیر دریا به عنوان یک منبع بی انتهای آب شرب جهت تامین نیازهای فزاینده مناطق ساحلی به آب شیرین مورد توجه قرار گرفته است یادآور شد: استحصال آب شیرین از آب شور دریا به صورت اقتصادی که به لطف توسعه تکنولوژی آب شیرین کن های اسمز معکوس در سال های اخیر ممکن شده، مبتنی بر آب گیری از دریا و بازگرداندن پساب بسیار شور حاصله به آن است.
این پژوهشگر دانشگاه نوشیروانی بابل با اشاره به این امر که استفاده از آب شور دریا به عنوان منبع بی انتهای آب شیرین اساسا امکان توسعه تمدنی در کشورهای بسیار خشک منطقه به ویژه عربستان، کویت و امارات را ممکن ساخته است گفت: با توجه به روند خشک شدگی ایران به نظر می رسد یکی از اصلی ترین راه های نجات کشور در سال های آتی شیرین کردن آب دریا باشد.
عابسی با اشاره به این امر که آزمایشگاه هیدرولیک محیط زیست با هدف مطالعه رفتار جریان های آشفته حین تخلیه انواع فاضلاب های سبک، سنگین با شناوری خنثی در محیط های ساکن توسعه داده شده است خاطرنشان کرد: بررسی و مطالعه آبگیرهای عمقی از دریا و سیستم های تخلیه فاضلاب در محیط رودخانه، دریاچه ها و دریاها از اهداف اصلی توسعه این آزمایشگاه است.
وی با بیان این که شبیه سازی جریان در ابعاد کوچک در آزمایشگاه از روش های معمول در مطالعه پدیده های محیط زیستی است تصریح کرد: آشکار سازی جریان از طریق تزریق فلئورسنت و تابش نور لیزر به آن در یک طول موج خاص باعث روشن شدن جزئیات حرکت جریان در محیط شده که این موضوع از طریق دوربین های دیجیتال پرسرعت در محیط کاملا تاریک اتاق آزمایشات ثبت و جهت پردازش و تحلیل های رقومی مورد استفاده قرار می گیرد.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: مجموعه تصاویر برداشت شده از آزمایشات با استفاده از روابط هندسی و سیستم های پیچیده کالیبراسیون توسط برنامه کامپیوتری توسعه داده برای این منظور، مورد پردازش قرار گرفته و در نهایت رفتار سه بعدی جریان را به صورت الگویی دیجیتال حاصل خواهد کرد.
عابسی افزود: از طریق این الگوی دیجیتال علاوه بر شناسایی رفتارهای ناشناخته جریان در شرایط مختلف محیطی و تخلیه، امکان طراحی اولیه و کالیبراسیون مدل های کامپیوتری ارائه شده ممکن می شود.
وی با بیان اینکه کشور ما در ابعاد فنی در حوزه های مختلف مهندسی محیط زیست بسیار وابسته به خارج است خاطرنشان کرد: نتیجه اتکا با دانشی سطحی موجود در کشور و عدم بهره مندی از تجربیات کشورهای پیشگام در حوزه های مختلف، این روزها خود را با خشکسالی، تخریب سرزمین و از دست رفتن منابع محیط زیستی کشور نشان داده و با گام برداشتن در بومی سازی مطالعات عمیق در حوزه های مختلف تکنولوژی و مهندسی می توان در راستای حل این مشکلات گامی هر چند کوچک به نفع اهداف ملی و نیازهای واقعی کشور برداشت.
این افتتاح به همت دکتر عزیز عابسی از پژوهشگران دانشکده مهندسی عمران این دانشگاه و با همکاری شرکت دانش بنیان پرتونگار تجهیز امین ساخته و رونمایی آن انجام شد.
انتهای پیام/منبع:ایسنا