نکا – عطر تمشک همپای تابستان در دل طبیعت مازندران پیچید و مروارید سیاه جنگل های شمال رفتهرفته در سبد گردشگری و اقتصاد مناطق محلی جای گرفته است.
میوههای جنگلی در جنگلهای مازندران ظرفیتی مهم برای درآمدزایی است که بهصورت یک کار دستهجمعی خانوادگی بهصورت دستی برداشت و به شیوه سنتی به شکل رب ، مربا و ترشی تولید و به بازار مصرف عرضه میشود.
سنتی بودن فرآیند تولید این نوع محصولات باعث شده تا دستگاههای اجرایی مرتبط همچون گردشگری و جهاد کشاورزی آمار دقیقی از میزان این تولیدات نداشته باشند اما با نگاهی به بازارهای محلی و مغازههای مازندران نشان میدهد که این تولیدات سوغات خوشایندی برای مسافرانی است که از اقصی نقاط کشور به این استان سفر میکنند.
برپایی جشنوارههایی نظیر تمشک جنگلی ایران و تلاش برای ثبت آن سبب شده نکا بهعنوان مهد تمشک ایران لقب گیرد تا جایی که مهدی احمدی شهردار این شهر میگوید: خوشبختانه طبق برنامهریزیهایی که در رأس امور قرار دادیم توانستیم این جشنواره را در حوزه ملی و تقویم گردشگری به ثبت ملی برسانیم، همچنین در این راستا نیز به دنبال معرفی شهرستان نکا بهعنوان پایتخت تمشک جهان هستیم.
وی در این گفتگو جذب توریست، معرفی محصولات فرآوری شده تمشک و همچنین ثبت تمشک بهعنوان نماد گردشگری نکا را ازجمله اهداف برگزاری نخستین جشنواره ملی تمشک جنگلی ایران برشمرد که با مدیریتی کارآمد و برنامهریزی اصولی این اهداف عملیاتی شده است.
احمدی گفت: همانطور که امروز محصول تمشک به نام نکا در کشور ثبت ملی شده است به دنبال این هستیم تا با ایجاد فرصتهای اقتصادی فرآوری و صنایع تبدیلی نکا بهعنوان پایتخت تمشک جهان در ذهنها ماندگار شود.
بر اساس آمار بهدستآمده و موجود بالغبر یک هزار تن تمشک در نکا تولید میشود که از این مقدار تنها ۳۰ درصد قابل استفاده بوده و ۷۰ درصد دیگر بنا به دلایل طبیعی و انسانی قبل از برداشت از بین میرفتوی با اشاره به تولید تمشک در سطح شهرستان نکا تصریح کرد: بر اساس آمار بهدستآمده و موجود بالغبر یک هزار تن تمشک در این شهرستان تولید میشود که از این مقدار تنها ۳۰ درصد قابل بوده و ۷۰ درصد دیگر بنا به دلایل طبیعی و انسانی قبل از برداشت از بین میرفت لذا ازاینرو با برگزاری این جشنواره و استفاده مناسب و بهکارگیری بهموقع از تمشک درصد تخریب این محصول کاهش مییابد.
شهردار نکا با تأکید بر برند سازی این محصول متذکر شد: برای برند سازی این محصول و همچنین معرفی آن به سایر مردم نماد تمشک نکا بر روی بستهبندیهای مخصوص این محصولات درج و ثبتشده است .
به گفته شهردار نکا برای ماندگاری شهرستان نکا بهعنوان پایتخت تمشک تمبر یادبود این محصول و همچنین المان ویژه تمشک در نخستین جشنواره ملی تمشک جنگلی ایران رونمایی شد.
عبدالجواد توحیدی مقدم نیز در حاشیه بازدید از جشنواره ملی تمشک به خبرنگار مهر اظهار کرد: برگزاری جشنوارههای مهم همچون تمشک ، هلو و شلیل، مرکبات و دیگر محصولات برند شهرستان نکا میتواند گام مؤثری برای تکمیل زنجیرههای تولید و مزیت دار شهرستان نکا در حوزه کشاورزی باشد.
وی از جشنواره تمشک بهعنوان فرصت طلایی برای مردم نکا یادکرد چراکه ضمن شناساندن تمشک بهعنوان ماده غذایی مفید به جامعه و ارزش غذایی، فرصت خوبی برای جذب گردشگران و معرفی آداب و سنن این شهرستان است.
سرپرست فرمانداری نکا با تأکید بر اینکه رونق گردشگری نیازمند اطلاعرسانی است متذکر شد: امروز باوجود تمامی ظرفیتها پتانسیل و فرصتهای به وجود آمده بخش تولید و فراهم کردن بازار فروش محصولات در بحث رونق گردشگری نیازمند اطلاعرسانی دقیق به مردم هستیم که برای مهیا شدن هرچه بیشتر این شرایط دایر کردن این جشنوارهها بهعنوان امری مهم برای اطلاعرسانی به شمار میآید.
به گفته توحیدی مقدم این جشنواره میتواند ضمن بهکارگیری فرصتها به ایجاد اشتغال، موجب فراهم آوردن بستری برای معرفی صنایعدستی و مواد غذایی بومی و محلی و معرفی جاذبههای گردشگری نکا شود.
گیاهان دارویی و سردرختیها این منطقه میتواند فرصت اشتغالزایی و اقتصادی را برای روستائیان و شهروندان نکا به ارمغان آورداین مسئول خاطرنشان کرد: گیاهان دارویی و سردرختیها این منطقه میتواند فرصت اشتغالزایی و اقتصادی را برای روستائیان و شهروندان نکا به ارمغان آورد لذا ضمن توجه ویژه به این موضوع باید عملکرد اصولی توسط مسئولان ذیربط شهرستانی صورت گیرد.
استاندار مازندران نیز می گوید: برای پویایی اقتصاد هر شهرستان باید بهدوراز هرگونه سلیقهای فرصتهای اقتصادی در استان بررسی و بهکارگیری شود.
محمد اسلامی با اشاره به فرآوری و صنایع تبدیلی تمشک در منطقه تمشک خیز شرق مازندران اظهار کرد: باوجود ظرفیت یک هزار تنی تمشک که بهصورت خدادادی در طبیعت زیبای شهرستان نکا پرورشیافته میتوان با محور توسعه پایدار کیفیت زندگی و معیشت مردم این منطقه را در شهر و روستا ارتقا داد.
وی افزود: با مدیریت، برنامهریزی، ارائه راهکار مدون و همچنین محور قراردادن توسعه پایدار محصول تمشک، فرآوری و صنایع تبدیلی در بخشهای مختلف توسعه پیدا کند.
به گفته اسلامی جشنواره انجیر در گلوگاه، انار در بهشهر و تمشک در شهرستان نکا بهعنوان فرصتهای اقتصادی برای درآمد و توسعه پایدار مردم شرق مازندران قلمداد میشود که باید ضمن برگزاری این جشنوارهها خروجی بسیار خوبی را ازاینگونه مراسم شاهد باشیم .
جشنواره تمشک جنگلی ایران ۳۱ خرداد آغاز ۲ تیر ماه سال جاری با برپایی ۶۵ غرفه از محصولات فرآوری شده تمشک و صنایعدستی و گردشگری در شهرک شهید عباسپور نکا بهصورت رسمی پایان پذیرفت اما به دلیل استقبال مردم از بازار فروش این جشنواره به مدت دو روز دیگر تمدید شد.
سلام لطفا یه شماره موبایل از مربا وترشی فروشی شهرستان نکا